KONINKLIJKE MILITAIRE KAPEL ‘JOHAN WILLEM FRISO’ GEEFT ONLINE CONCERT VOOR DRENTSE VETERANEN

 

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) presenteert op donderdag 8 april a.s. vanaf 10.30 uur een bijzonder herdenkingsconcert. Dit wordt exclusief aangeboden aan de provincie Drenthe in het kader van "Drenthe – vrij land”. Dirigent is majoor Tijmen Botma; ook de soliste Valéry van Gorp (zang) verleent haar medewerking.

 

Vorig jaar konden de festiviteiten ter gelegenheid van de viering van ’75 jaar Bevrijding’ door Corona niet doorgaan. Op dit moment beperken de Corona–maatregelen ons nog steeds. Die beperkingen leidden tot het niet doorgaan van de Drentse veteranendag in 2020 en 2021. De KMKJWF geeft nu toch de mogelijkheid om aandacht aan de herdenking van de bevrijding van Drenthe te geven. Bovendien hebben de Drentse veteranen de mogelijkheid –weliswaar virtueel- zich met elkaar verbonden te weten.

 

In het programma zijn verder toespraken opgenomen van de Commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma (met een speciaal welkom voor de Drentse veteranen), Maaike Hoogewoning (Afghanistan-veteraan), Ben Kizewski (zoon van Wally Kizewski, Poolse pantserdivisie onder general Maczek), kolonel Harold de Jong (over Franse parachutisten) en Laurant Cecillon (Franse paratrooper).

 

We kunnen elkaar niet persoonlijk ontmoeten. Daarom is de mogelijkheid om via deze You tube-link in te loggen:


 https://youtu.be/dqesEQWFk

 De uitzending start op 8 april om 10.30 uur en is daarna op elk willekeurig tijdstip te bereiken.

 

In Emmen zal dit concert daar voorafgaand aan de herdenking op 10 april te zien zijn.


 
 
 
 
 

 Afbeelding invoegen